Kombinera vigselring & förlovningsring

Vad är det för skillnad på förlovningsring och vigselring? Och vilka regler finns det? Här ger vi dig tips och råd som kan hjälpa dig att välja en kombination av ringar som känns rätt för dig.

På vilken hand ska ringarna bäras?

Vilken hand har man förlovningsringen på? Vilken hand har man vigselringen på? Vilket finger ska de sitta på? Och hur skiljer det sig åt mellan olika länder och kulturer? Här får du lära dig mer om vilka traditioner vi har i Sverige, varför vi har dem och om hur de skiljer sig åt från våra grannländers.

vad ska man gravera i sin ring?

De allra flesta väljer att addera en gravyr i sin förlovningsring och vigselring. Det ger ringen en extra fin och speciell betydelse som manifesterar den trogna och eviga kärleken till sin partner. Men vad skriver man i förlovningsringen egentligen?

Hur planerar man sin förlovning?

Att förlova sig är för många en av livets största stunder, kanske till och med större än den stundande vigseln. Inför en förlovning eller ett frieri är det därför naturligt att känna sig nervös och pirrig – hur ställer man egentligen en av livets största frågor till någon? Hur kan något som ska kännas så enkelt, vara så svårt? I den här guiden har vi samlat våra bästa förlovningstips för att er förlovning ska bli så minnesvärd som möjligt för dig och din partner.

rengöra smycken & diamanter

Har du en förlovningsring med diamant som du behöver rengöra? Diamantringar kan leva ett evigt liv, mycket tack vare diamantens unika egenskaper. Diamant är världens starkaste naturliga material, vilket gör dem tåliga mot stötar och repor. En diamant är svår att repa med något annat än just en diamant, vilket också är anledningen till varför du bör förvara dina diamantsmycken i separata smyckespåsar eller fack när du inte använder dem.

Labbodlade diamanter

Labbodlade diamanter, ibland också kallade för syntetiska diamanter eller industridiamanter, är diamanter som har tillverkats av människan, till skillnad från naturliga diamanter som tillverkas av naturen. Labbodlade diamanter tillverkas genom att kol utsätts för ett oerhört högt tryck i oerhört höga temperaturer – precis som i naturen.

skillnad på labbodlade och naturliga diamanter?

ringar för herr

hur rengör man sina smycken?

tunna ringar

ringar för par

Vigsel & bröllop

hur skriver man en save-the-date inbjudan?

dresscode på bröllop

hur skriver man bröllopslöften?

hur skriver man en bröllopsinbjudan?

borgerlig eller kyrklig vigsel?

tips vid förnyelse av bröllopslöften

förlovning och frieri

Hur friar man?

Trendiga förlovningsringar 2021

hur planerar man en förlovning?

EXKLUSIVA NYHETSBREV!

Gå med i vårt nyhetsbrev för att ta del av de senaste blogg inläggen plus massa annat intressant innehåll!