DESIGNA EGEN RING

Drömmer du om att designa egen ring till vigsel eller förlovning? På Kronan Guld tar vi din idé från dröm till verklighet och hjälper dig att designa din egen ring utifrån dina specifika önskemål så att du ska få en ring som matchar dig och din personlighet ut i fingerspetsarna. Välj vilken ädelmetall du vill ha och vilka ädelstenar och diamanter som du vill pryda den med. Med hjälp av modern teknik kan vi skapa en helt unik ring som vi designar utefter dina önskemål och specifikationer. Vi gör din vision till verklighet. Designa egen ring som du vill bära varje dag i resten av ditt liv!

Designa din egen ring med diamanter

Det är varken dyrt eller tidskrävande att designa din egen ring med diamanter. Faktum är att det är betydligt både billigare och enklare än vad många tror. I de flesta fall kan vi hjälpa dig att välja en passande diamant, omvandla din designvision till en 3D-rendering eller en CAD-modell (Computer Aided Design) samt leverera din färdiga ring inom 30 dagar. Det innebär att det inte tar nämnvärt mycket längre tid för dig att designa din egen ring som att få en färdigdesignad.

Designa egen ring i 4 steg

Processen för att designa egen ring är varken lång eller avancerad. Så här ser den ut.

1. Det börjar med en dröm och vision

När du kommer till oss har du säkert redan en dröm, en vision och en tydlig bild över hur du vill att din ring ska se ut. Det är det enda som behövs för att du ska komma igång med att designa din egen ring. Kanske har du funnit inspiration bland våra trestensringar eller sidostensringar? Kontakta oss så hjälper vi dig med vägledning för att säkerställa att alla designkrav går att förverkliga innan du får ditt första prisförslag.

2. Din drömring visualiseras i 3D

Med hjälp av en CAD-modell av din drömring får du se din ring i 3D för första gången. CAD-modellen ger dig en första bild av hur din egendesignade ring kommer att se ut när den är färdig. När du väljer att designa din egen ring bör du vara medveten om att den ring som produceras ser väsentligt mycket bättre ut än 3D-modellen. Om du vill justera något i detta skede så gör vi det, och fastställer samtidigt det slutgiltiga priset. Om du har frågor kring 3D-modellen finns vi så klart till hands för att besvara dem.

3. Välj ädelsten eller diamant

I samband med att vi tar fram en 3D-modell av din ring får du också välja vilken metall du vill att ringen ska tillverkas i samt vilken ädelsten och/eller diamant som du vill ska infattas i din nytillverkade ring. Det ger dig både kontroll över resultatet samt en vacker och unik kvalitetsring som kommer att hålla livet ut. Det som är extra fint med att designa din egen ring är att de personliga val du gör kommer att leva vidare med ringen.

4. Din drömring blir verklighet

När du har godkänt CAD-ritningen av din ring kommer vi att börja skapa din helt personliga och unika ring som du har designat helt själv. När du väljer att designa din egen ring, med eller utan diamant, är vårt uppdrag att erbjuda dig en individanpassad designtjänst med personlighet ända ut i fingertopparna.

Välkommen att designa ring till både förlovning och vigsel med oss!

Designa förlovningsring

En förlovning kan vara en av livets allra finaste stunder och det kan kännas nervöst att behöva ställa din partner frågan om att tillbringa resten av livet tillsammans med dig. Du vill då förstås att allt ska vara perfekt; platsen, tidpunkten och inte minst ringen. Designa egen förlovningsring och ställ den stora frågan med en ring som matchar din partner helt perfekt.

Hämta inspiration bland våra färdigdesignade förlovningsringar.

designa vigselring

Under vigseln trär du och din partner på varandra de vigselringar som ni ska bära livet ut som en symbol för er oövervinnerliga och outtömliga kärlek till varandra. Ingen relation är som någon annans så vad passar väl bättre än att designa en egen vigselring som ringar in just er kärlek? På Kronan Guld hjälper vi er att skapa och designa era vigselringar.

Hämta inspiration bland våra färdigdesignade vigselringar.

designa ring - stockholm

I vår ateljé och guldbutik på Centralvägen 1 i Upplands Väsby, strax utanför Stockholm, kan ni komma in och diskutera era önskemål med oss. Vi har lång erfarenhet och kunnig personal som hjälper er att ta beslut om bland annat vilken diamant, ädelsten eller metall som ni bör välja. Välkommen in till oss för rådgivning eller för att hitta inspiration till er unika ring.

Vanliga frågor om att designa egen ring

Vad har ni för garanti på era ringar?

Alla våra ringar kommer med livstidsgaranti. Det innebär att alla våra ringar håller livet ut. Om ett fabrikationsfel skulle upptäckas, är det bara att kontakta oss så vägleder vi dig.

Vad för diamanter använder ni?

Vi använder oss enbart av naturliga och konfliktfria diamanter – även till de ringar som du designar själv. Till alla våra ringar medföljer ett certifikat från välkända institut som intygar diamanternas äkthet.

Går det att gravera ringen i efterhand?

Jadå. Gravyr ingår i alla våra ringar och ni behöver inte veta vad ni vill gravera era ringar med vid beställning. Det går bra att lämna in ringarna i efterhand. Ni får dem då graverade inom 10 arbetsdagar.

Kan vi få prova en ring innan vi bestämmer oss?

Vi erbjuder hemlåning av testringar så att ni kan bestämma er i lugn och ro för vilken typ av ring som ni vill ha. Ibland är det svårt att veta vad man vill ha innan man har fått se det i verkliga livet.