fbpx

Diamantform

Vad är en diamantform?

Form avser den geometriska konturen och den övergripande fysiska formen av en diamant. Varje diamantform har sina egna egenskaper och slip specifikationer, som också spelar en stor faktor i stenens utseende.

 

Vad är den bästa diamantformen?

Tack vare sin fina lyster och glans är den runda diamanten vår bästsäljare. Den ser bra ut i flera olika fattnings utföranden och ser oftast bra ut för många olika hand- och fingerformer. Diamanter som prinsess slipade, smaragd slipade etc är lite mindre populära än runda diamanter, men erbjuder en rad vackra stilalternativ. Dessutom kostar dessa ”fancy” former ofta mindre än runda med samma caratvikt, så att du får ut det mesta av din budget. I slutändan finns det ingen diamant som är sämre än den andra, det handlar om din egna unika smak. Det är du som kommer att bära den varje dag!

(Kronan Guld erbjuder som standard formen rund men det går att göra om alla våra ringar till önskad form)

 

Hur diamantform påverkar priset

Form är en viktig faktor när man köper en diamant eftersom den direkt påverkar priset. Runda diamanter tenderar att prissättas högre än andra former på grund av deras otroliga briljans, efterfrågan på marknaden och ökade tillverkningskostnader. Icke-runda diamanter kallas ”fancy” former. Vi erbjuder tio snygga alternativ..

Har du fler frågor eller önskar vägledning inför ditt val av diamantring så kontakta gärna oss via chatten här på hemsidan eller på:
Mail: Info@kronanguld.se

Telefon: 087332410 (Vardagar: 10-18, Lördag: 10-15)