Ringguide: Diamanter

Att köpa en diamantring är inte bara en symbol för evig kärlek och för investeringen som båda parter lägger ner i relationen. Det är också ett smycke som kommer att bäras för resten av livet. Därför är det extra viktigt att välja rätt. Vi hjälper givetvis till om så önskas, men redan här kan du läsa om vad du ska tänka på inför köpet av dina drömmars ring. Den här guiden är informationsrik, men enkel. För att du ska få en ring som håller livet ut är det viktigt att se till detaljerna. Det får du hjälp med här!

The 4C's: Cut, Colour, Clarity, Carat​

Varje diamant är unik som en snöflinga och det är slipningen, färgen, klarheten och caraten (vikten) som hjälper till att avgöra diamantens sanna kvalité. Vi tror att en noga utvald diamant med fin lyster och färg får dig att bli förälskad i en ring därför väljer vi enbart ut dom finaste diamanterna i våra ringar.  Alla våra diamanter är per standard färgen F och klarheten SI med slipningen excellent. Det betyder att oavsett storleken på diamant du väljer så har du en fin lyster och färg. Självklart alltid certifierade och konfliktfria.

Att välja den perfekta ringen​

Stilen för fattningen på ringen kommer antagligen att ha det största inflytandet på dess övergripande utseende, oavsett om du letar efter glamour, tidlöshet eller klassiskt. Alla våra diamanter är per standard färgen F och klarheten SI med slipningen excellent. Det betyder att oavsett storleken på diamant du väljer så har du en fin lyster och färg. Självklart alltid certifierade och konfliktfria.

Hur du ska välja diamant form​

Varje diamant form ger en individuell stil, formen på diamanten ger din ring dess unika karaktär. Vi på Kronan guld har som standard på vår webshop handplockade briljant slipade diamanter på alla våra ringar. Önskar ni en annan form på diamanten så kan ni gärna kontakta oss så tar vi fram en skiss och handplockar den diamant ni är ute efter.

Vilken ädelmetall?​

Den typ av metall du väljer kan ha stor inverkan på både utseendet och priset på din förlovningsring. Metaller med vita toner som platina och vitt guld kan se moderna ut och rätt i tiden medan gult guld kan vara mer traditionellt. Rosé guld har också blivit en mycket eftertraktad metall och kan skapa en vacker, vintage stil.

Hur man får rätt ringstorlek​

Att få storleken på din förlovningsring rätt är en av de faktorer som kan orsaka mest stress, särskilt om du planerar att överraska din älskade. Hos oss på Kronan guld behöver du inte oroa dig över såna detaljer. Beroende på utformningen av din förlovningsring kanske det inte alltid är möjligt att få den storleksjusterad, men om den inte passar kan du returnera den till oss oberörd och antingen byta ut den eller storleksjustera beroende på modell så att den passar.

Orolig för att hitta rätt förlovningsring?​

Det är den viktigaste frågan du någonsin kommer att ställa. Om planerna för att välja en förlovningsring för ditt livs kärlek får dig att förlora sömn så kan en av våra frieri ringar vara lösningen. En vacker samling av vår kollektion finns i visningsexemplar i silver. Du kan fria med en sådan innan ni väljer den riktiga ringen i guld och diamanter tillsammans. Vi kommer även att dra av priset på din  "låtsas ring" ifall du väljer att köpa din diamant ring hos oss.