Guide för egen design

Steg 1. Konsultation: Vår kontakt kan antingen ske via mejl, telefon eller i vår butik. Denna första kontakt sträcker sig vanligtvis från en halvtimme till två timmar.

Här kommer du att få prata med en av våra juvelerare för att spika designen och budgeten. Idéerna kommer att finjusteras, siffrorna kommer att granskas och en tidslinje kommer att ställas in.

Steg 2. Val av diamant eller ädelsten: Beroende på vad du söker efter för diamant eller ädelsten tar det i allmänhet 1-2 dagar för beställda stenar att komma till oss i butiken ifall vi inte har den på lager.

En rad olika diamant alternativ inom din budget kommer att presenteras och visas så att du kan se din diamant i förväg, vilket ger dig möjlighet att välja den som är perfekt för dig. Att se diamanten i förväg är en annan fördel med att arbeta med en riktig juvelerare, särskilt eftersom det kan vara lite riskabelt att köpa en diamant utan att faktiskt ha sett den.

Steg 3. CAD (datorstödd design): En anpassad CAD ritning kan ta allt från 2-5 arbetsdagar. När den är klar skickas den direkt till dig.

När du har valt diamanten skapas en 3D CAD-ritning som ger dig en uppfattning om hur den färdiga ringen kommer att se ut. Vid denna punkt i designprocessen har du möjlighet att ändra designen, göra små finjusteringar till smycket eller helt enkelt gå vidare med nästa steg.

Steg 4. Visning: Cirka 14 arbetsdagar från CAD-godkännande.

Om du önskar det, så snart du har godkänt CAD, kan en tid ställas in för dig att se smycket i halv klart utförande för att säkerställa att den fortfarande är precis som du föreställt dig.

Steg 5. Rengöring, fatta in stenar och polering: Cirka 14 arbetsdagar, beroende på ringens design.

Det är här vi kommer att göra det slutgiltiga jobbet på smycket och den verkliga skönheten kommer till liv. Det är i detta steg vi också lägger till gravyr ifall det önskas.

Fyll i och få en offert på ditt nya drömsmycke