Kombinera vigselring & förlovningsring

Vad är det för skillnad på förlovningsring och vigselring? Och vilka regler finns det? Här ger vi dig tips och råd som kan hjälpa dig att välja en kombination av ringar som känns rätt för dig.

På vilken hand ska ringarna bäras?

Vilken hand har man förlovningsringen på? Vilken hand har man vigselringen på? Vilket finger ska de sitta på? Och hur skiljer det sig åt mellan olika länder och kulturer? Här får du lära dig mer om vilka traditioner vi har i Sverige, varför vi har dem och om hur de skiljer sig åt från våra grannländers.

vad ska man gravera i sin ring?

De allra flesta väljer att addera en gravyr i sin förlovningsring och vigselring. Det ger ringen en extra fin och speciell betydelse som manifesterar den trogna och eviga kärleken till sin partner. Men vad skriver man i förlovningsringen egentligen?

rengöra smycken & diamanter

Har du en förlovningsring med diamant som du behöver rengöra? Diamantringar kan leva ett evigt liv, mycket tack vare diamantens unika egenskaper. Diamant är världens starkaste naturliga material, vilket gör dem tåliga mot stötar och repor. En diamant är svår att repa med något annat än just en diamant, vilket också är anledningen till varför du bör förvara dina diamantsmycken i separata smyckespåsar eller fack när du inte använder dem.