fbpx

Beställningar erlagda mellan 20 januari och 20 februari levereras tidigast 15 mars på grund av hög belastning i vår verkstad

Finns fysiskt | Kvalitet | Trygghet

DIAMANTRINGAR

Guiden för att hitta rätt ring precis för dig

Tiden har äntligen kommit och ni funderar på att förlova er. Att köpa en diamantring som ska bäras hela livet kan vara det viktigaste köpet i ditt liv. Det säger sig självt att du bör välja något som du kan tänka dig att du kommer att älska – trots allt kommer du att ha den i många år framöver. Vår guide för att köpa en diamantring delar upp de steg du bör ta för att säkerställa att du väljer rätt ring. Från att sätta en budget, välja en sten och ta reda på ringstorlek. Om du fortfarande är osäker, varför inte boka en konsultation – där vi vägleder dig inför rätt val.

 1. Ställ in din budget
  I motsats till vad många tror är det inte nödvändigt att spendera två månadslöner på ringen. Det som är viktigare är att spendera vad du har råd och få bästa kvalitet för dina pengar. 
 2. Välja rätt diamant
  4C är de viktigaste komponenterna i en diamant som du bör noga överväga innan du köper. Färg, slipning, klarhet och carat är avgörande för att bestämma en diamants kvalitet. Varje faktor påverkar stenens utseende, vilket innebär att du köper bästa möjliga sten för din budget – se gärna vår diamantguide.
 3. Välja metall
  När du väljer metall är det viktigt att du väljer något som är slitstarkt och vackert, eftersom det är troligt att ringen kommer att bäras varje dag. Guld är ett traditionellt val som förblir populärt. Karat hänvisar till guldets finhet, inte att förväxla med carat som hänvisar till vikten på en diamant. När det gäller färger presenterar guld flera möjligheter för anpassning. Rosaguld är ett populärt, modernt val som görs genom att blanda guld med koppar och silver, vilket gör det mer hållbart än gult guld. Vitt guld tillverkas genom att blanda rent guld med vita metaller som palladium eller silver. Det är vackert och också mer hållbart än gult guld. Platina är också ett populärt material för förlovningsringar. Se gärna vår guide om dom olika metallerna.
 4. Välj designen
  Ringens fattningstil är kanske det viktigaste designvalet. En solitärring har en diamant i mitten av ringen. En sidostensring innehåller en stor diamant med mindre diamanter infattade i metallen på vardera sidan. Trestensringar har också blivit ett populärt alternativ där man har en enda stor diamant i mitten med två stycken mindre på vardera sida. Haloringen har en stor sten kantad av mindre stenar.
 5. Få rätt storlek
  Det finns flera sätt att ta reda på ringstorleken. Beställ ett gratis ringmått är det enklaste sättet, du kan också kika på vår storleksguide.

Solitärring

En klassisk men ändå fantastisk, en solitär ring visar upp en enda diamant som hamnar i centrum, vars tidlösa modell aldrig kommer gå ur modet.

Sidostensring

Med en rad av diamanter på vardera sida av mitten stenen lyfts esklusivitets utseendet på ringen, det blir också fint att matcha med en allians.

Haloring

Med en halo av mindre diamanter som omger en större, central diamant, skapar halo fattningen en stil som påminner om en vintage förlovningsring och ger en illusion av att diamanten är större än vad den är.

Trestensring

Ett idealiskt val för romantikerna, tre stens förlovningsringar sägs representera dig och din älskades förflutna, nutid och framtid.

Alliansring

Väldigt fin att bäras ensam eller matcha med annan ring, en allians ring eller eternity ring som det kallas är en ring som brukar matchas ihop med antingen solitära ringar, trestens ringar, sidostensringar eller släta ringar.

Slätring

Släta ringar är det första man tänker på när man hör vigselring. Detta eftersom det ger ett enkelt och elegant intryck oavsett vilken stil du har. Det är väldigt passande att kombinera en slät ring med en alliansring eller solitärring.