fbpx

färg (colour)

Vad är diamantfärg?

Visste du att det är mycket sällsynt att hitta en diamant som inte har någon färg alls? Faktum är att diamanter finns i nästan vilken som helst naturligt förekommande färg, inklusive grå, vit, gul, grön, brun och rosa.

 

Diamantfärg är en viktig egenskap som påverkar diamantens skönhet

Precis som alla andra faktorer är diamantfärg ett viktigt övervägande när du köper en diamant. Även om färg påverkar priset finns det ett antal faktorer som kan hjälpa dig att avgöra vilken färgkvalitet som passar dig.

(Kronan Guld erbjuder som som standard färgen F på våra handplockade diamanter)

 

Vi erbjuder handplockade diamanter efter önskemål också (D till lägst Z)

D-F färgade diamanter: De mest sällsynta och högsta kvaliteten med ett rent isigt utseende. 

G-H färgade diamanter: Ingen märkbar färg; stort värde för kvaliteten.

I-J färgade diamanter: Budgetvänligt val för dig som inte extremt nogrann med att det ska vara helt vit diamant.

K-Z färgade diamanter: Svagt färgade diamanter: Budgetvänligt val; passar fint med gult guld.

Diamantpriserna sjunker eller ökar i alfabetisk ordning. Till exempel är en diamant med G-färgkvalitet billigare än en diamant med D-färgkvalitet. Med rätt kunskap och vägledning kan man få en diamant med ett fint utseende till ett bra pris, våra standard diamanter är handplockade utefter den principen.

Undrar du vilken diamantfärg som är bäst?

Allt börjar med din budget.
En färglös diamant är den sällsynta och därför den dyraste. Medan majoriteten av våra kunder väljer D- eller F-färgkvalitet, går många med en nära färglös kvalité (G, H) för att få ut det mesta av sin budget och satsa mer på slipningen (vilket ger dem mer gnistrande).

Att bestämma om du vill spendera mer på diamantfärgen är delvis relaterat till storleken och formen på diamanten du har i sikte. Du kan spara genom att veta hur färg påverkar dessa faktorer.

Färgen är mer synlig i stora diamanter

Om du köper en diamant under 1 carat kan du överväga att välja en lägre färg kvalité. Går du över 1 carat? Vi rekommenderar då att kika på minst färgen H och uppåt.

Har du fler frågor eller önskar vägledning inför ditt val av diamantring så kontakta gärna oss via chatten här på hemsidan eller på:
Mail: Info@kronanguld.se

Telefon: 087332410 (Vardagar: 10-18, Lördag: 10-15)